Sterke stijging vraag events! Ben jij klaar voor de heropstart van de sector?

Sterke stijging vraag events! Ben jij klaar voor de heropstart van de sector?

De aangekondigde versoepelingen en versnelde vaccinaties missen hun effect niet. De vraag naar 'evenementen' zit stevig in de lift. Is jouw eventlocatie of -bedrijf er helemaal klaar voor?

 

"Sinds enkele weken zien we een exponentiële vraag op eventplanner.nl", vertelt Kevin Van der Straeten (Founder eventplanner.nl). "In eerste instantie ging het vooral over koppels op zoek naar een trouwlocatie. Het trouwseizoen in 2022 en 2023 belooft ontzettend druk te worden. Maar nu groeit de vraag naar schermen voor het WK en de eerste bedrijfsevenementen (vooral voor het najaar). En dat is begrijpbaar, want mensen willen weer 'live' samenkomen."


Sinds enkele weken zien we een exponentiële vraag op eventplanner.nl. In eerste instantie ging het vooral over koppels op zoek naar een trouwlocatie. Maar nu groeit de vraag naar schermen voor het WK en de eerste bedrijfsevenementen.


 

REBUILD

Onze eventsector kreeg ontzettend zware klappen. Wat je nu kunt doen, is je zo goed mogelijk voorbereiden zodat je geen enkele kans mist. Wil je nu scoren, dan is het belangrijker dan ooit om in actie te schieten en je marketing in orde te brengen. En in tegenstelling tot wat je misschien denkt, hoeft je dat geen geld te kosten.


Deze acties kun je nu doen zonder budget:


  • Zorg dat je eventbedrijf of -locatie gevonden wordt. Dat is en blijft de basis. Is je bedrijf nog niet vindbaar op eventplanner.nl? Maak dan nu meteen een gratis bedrijfspagina aan (klik op de knop 'voeg je bedrijf toe' en kies indien gewenst de gratis variant).
  • Plaats posts op je bedrijfspagina, deel mooie en inspirerende cases. Eventmerken kunnen via posts betekenisvolle interacties hebben met hun doelgroep. Plaats nu je eerste post op je bedrijfspagina.
  • Maak je bedrijfspagina aantrekkelijk voor organisatoren en opdrachtgevers. Update je bedrijfspagina regelmatig zodat je teksten, contactgegevens, ... actueel zijn. Mooie foto's maken echt het verschil. Foto's opladen is helemaal gratis.
  • Verzamel reviews. Het eventplanner.nl review platform staat open voor alle bedrijfspagina's op onze site. Reviews sturen steeds vaker de keuze van organisatoren, net zoals dat al jaren is bij hotels en restaurants. Logisch toch? Als je kunt kiezen tussen een eventlocatie of -bedrijf met tientallen positieve reviews of eentje zonder enige waardering... Waar zou je zelf voor gaan? Je leest hier meer over het belang van reviews voor onze sector en hier hoe je reviews kunt verzamelen.
  • Plaats de review widget op je eigen website. Door het plaatsen van de eventplanner.be review widget overtuig je ook de bezoekers van jouw website sneller om voor jouw bedrijf te kiezen én verzamel je ook via jouw eigen website kwalitatieve reviews. Heb je een professionele bedrijfspagina, dan kun je nog een stap verder gaan en integreren met onze API. Deze koppeling zorgt overigens ook voor een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google en Bing!
  • Geef ook de rest van je online content eens een goede beurt. Op marketingplatformen zoals je website, Facebook, LinkedIn, ... liggen kansen. Zet alles weer even strak. Deel mooie cases die de kracht van 'live' onderstrepen. Maak ook eens werk van je ranking in Google.. Volg deze SEO tips.


6 maanden gratis bedrijfspagina

Ook langs onze kant willen we, net zoals we de afgelopen maanden gedaan hebben, eventbedrijven en -locaties helpen om hun business opnieuw uit te bouwen. Een goede vindbaarheid, sterke reviews en een up-to-date presentatie zijn daarbij essentieel. eventplanner.nl biedt daarom alle bedrijven 6 maanden gratis* een professionele vermelding aan op ons platform (*voucher code geldig tot 01/07/2021 en enkel wanneer je niet eerder gebruik maakte van een gratis proefperiode). Maak je professionele bedrijfspagina nu aan of upgrade je bestaande gratis pagina vanuit je account. Gebruik daarbij de kortingscode 'REBUILD'. Je sluit een abonnement af met eventplanner.nl, maar dat kun je stopzetten als je wil (dat kan zelfs voor de eerste verlenging zodat je niets betaalt, zet hiervoor zelf een reminder in je agenda).


TIP! Herbekijk ook onze online conferentie 'eventplanner.live' met meer info over wat we bij eventplanner.nl doen om de sector er weer bovenop te helpen.Ook onze redactie staat voor je klaar

Heb je nieuws te delen? Post het op je bedrijfspagina. We staan onze adverteerders graag bij om hun communicatie te stroomlijnen en nieuws te delen. Zonder de steun van onze adverteerders kunnen ook wij niet blijven doen wat we voor onze mooie sector doen.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

TIP! - Welke vergunningen heb ik nodig om een evenement te organiseren?

TIP! - Welke vergunningen heb ik nodig om een evenement te organiseren?

Boost de vibe van jouw Tribe met TTPE

Boost de vibe van jouw Tribe met TTPE

Zo ziet coronabarometer er voorlopig uit in België: cultuur open, festivals bij ‘groen’ of 'oranje'

Zo ziet coronabarometer er voorlopig uit in België: cultuur open, festivals bij ‘groen’ of 'oranje'

Advertenties