6 marketingkansen voor eventbedrijven en -locaties (post-corona)

6 marketingkansen voor eventbedrijven en -locaties (post-corona)

Straks is de coronastorm voorbij en doen we als sector weer waar we goed in zijn: mensen prachtige ervaringen geven op bijzondere evenementen. Aan die exit strategie wordt hard gewerkt. Blijf niet bij de pakken zitten en bereid je voor op het post-corona tijdperk.


Verschillende experts verwachten in de maanden na de zomer een hogere vraag naar evenementen. Die periode is sowieso druk en daar komen nu heel wat aanvragen voor uitgestelde evenementen bij. Mogelijk kleiner, regionaler en met extra uitdagingen aan veiligheidsmaatregelen. Er liggen kansen. Ook op eventplanner.nl zien we immers, in tegenstelling tot wat we hadden verwacht, een stijging in het aantal aanvragen voor het najaar. Zorg dat je die opdrachten in ieder geval niet misloopt.


Wil je goed voorbereid zijn, dan is het nu belangrijk om in actie te schieten en je marketing op orde te zetten. En in tegenstelling tot wat je misschien denkt, hoeft je dat geen geld te kosten.


Deze acties kun je nu nemen zonder budget:


  • Zorg dat je eventbedrijf of -locatie gevonden wordt. Dat is en blijft de basis. Is je bedrijf nog niet vindbaar op eventplanner.be en eventplanner.nl? Maak dan nu meteen een gratis bedrijfspagina aan (klik op de knop 'voeg je bedrijf toe' en kies indien gewenst de gratis variant).
  • Maak je bedrijfspagina aantrekkelijk voor organisatoren en opdrachtgevers. Update je bedrijfspagina regelmatig zodat je teksten, contactgegevens, ... actueel zijn. Mooie foto's maken echt het verschil. Foto's opladen is helemaal gratis.
  • Verzamel reviews. Het eventplanner.nl review platform staat open voor alle bedrijfspagina's op onze site. Reviews sturen steeds vaker de keuze van organisatoren, net zoals dat al jaren is bij hotels en restaurants. Logisch toch? Als je kunt kiezen tussen een eventlocatie of -bedrijf met tientallen positieve reviews of eentje zonder enige waardering... Waar zou je zelf voor gaan? Je leest hier meer over het belang van reviews voor onze sector en hier hoe je reviews kunt verzamelen.
  • Plaats de review widget op je eigen website. Door het plaatsen van de eventplanner.be review widget overtuig je ook de bezoekers van jouw website sneller om voor jouw bedrijf te kiezen én verzamel je ook via jouw eigen website kwalitatieve reviews. Heb je een professionele bedrijfspagina, dan kun je nog een stap verder gaan en integreren met onze API. Deze koppeling zorgt overigens ook voor een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google en Bing!
  • Plaats posts op je bedrijfspagina, deel mooie en inspirerende cases. Eerlijk is eerlijk, deze functionaliteit is enkel beschikbaar voor professionele bedrijfspagina's. Hieronder lees je hoe je nu 4 maanden gratis kunt upgraden. Eventmerken kunnen via posts betekenisvolle interacties hebben met hun doelgroep. Plaats nu je eerste post op je bedrijfspagina.
  • Geef ook de rest van je online content eens een goede beurt. Op marketingplatformen zoals je website, Facebook, LinkedIn, ... liggen kansen. Zet alles weer even strak. Deel mooie cases die de kracht van 'live' onderstrepen. Maak ook eens werk van je ranking in Google.. Volg deze SEO tips.


4 maanden gratis bedrijfspagina

Ook langs onze kant willen we, waar we kunnen, eventbedrijven en -locaties helpen om zich voor te bereiden op het heropstarten van evenementen en een doorstart te maken. Een goede vindbaarheid, sterke reviews en een up-to-date presentatie zijn daarbij essentieel. eventplanner.nl biedt daarom alle bedrijven 4 maanden gratis* een professionele vermelding aan op ons platform (*voucher code geldig tot 31/12/2020 en enkel wanneer je niet eerder gebruik maakte van een gratis proefperiode). Maak je professionele bedrijfspagina nu aan of upgrade je bestaande gratis pagina vanuit je account. Gebruik daarbij de kortingscode 'WECARE'. Je sluit een abonnement af met eventplanner.nl, maar dat kun je stopzetten als je wil (dat kan zelfs voor de eerste verlenging zodat je niets betaalt, zet hiervoor zelf een reminder in je agenda).We schrappen de kosten voor onze 'booking tool'

Het gaat puzzelen worden om straks alle uitgestelde evenementen ingepland te krijgen. Drie jaar geleden lanceerden we een unieke 'booking tool' waarmee organisatoren meteen zelf offertes kunnen berekenen en beschikbaarheden raadplegen. Dankzij deze module kun jij organisatoren dus sneller helpen. De tool is normaal gezien betalend, maar wie voor 30/05/2020 van start gaat, krijgt de software helemaal gratis aangeboden zolang je een professionele bedrijfspagina hebt op eventplanner.nl. Deze tool is helaas niet compatibel met gratis bedrijfspagina's.


De bookingsmodule is uitermate geschikt voor kleinere eventlocaties, diskjockeys, bands, kleine cateraars, ... die al hun boekingen in onze tool beheren. Dat is dan ook het commitment dat we vragen. Voor eventbedrijven die een eigen bookingssoftware gebruiken, is de software op dit moment nog niet geschikt.Ook onze redactie staat voor je klaar

Verder zet onze redactie in op het delen van kennis en advies om de coronacrisis samen door te komen. Al deze content maken we bewust gratis voor iedereen beschikbaar (deze komt dus niet achter de betaalmuur). Zelf nieuws te delen? Post het op je bedrijfspagina.


Ook onze adverteerders staan we bij om hun communicatie te stroomlijnen en positieve boodschappen te delen. Zonder de steun van onze adverteerders kunnen ook wij niet blijven doen wat we voor onze mooie sector doen. Het doet deugd te zien dat ook wij de hand gereikt krijgen en dat er ondanks alles nieuwe campagnes geboekt worden binnen ieders mogelijkheden. Dank daarvoor!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Traveling Kitchen foodtruck catering
Traveling Kitchen foodtruck-catering voor al uw feesten!
Traveling Kitchen foodtruck catering|
17 May 2021

Op zoek naar een originele foodtruck?

Bij ons bent u op de juiste adres !

Met onze foodtrucks rijden wij heel België om ervoor te zorgen dat deze speciale dag helemaal naar uw wensen verloopt. 

Kies uw gewenste hapjes ,menu,desserts en drank en wij maken een vrijblijvende offerte voor U op. 

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

eventplanner.net awards 2021! Are you ready?

eventplanner.net awards 2021! Are you ready?

SPRDLUX EVENTS 10 jaar #harderbetterfasterstronger

SPRDLUX EVENTS 10 jaar #harderbetterfasterstronger

Opnieuw outdoor teambuildings in Oostende

Opnieuw outdoor teambuildings in Oostende

Advertenties