Hoe maak je je event meer inclusief?

Hoe maak je je event meer inclusief?

Als maatschappij zijn we begripvoller en respectvoller geworden versus de verschillen die ons mens maken. Gelukkig maar! Wat dus erg belangrijk is, is hoe open en ontvankelijk je bent voor deze verschillende niveaus van diversiteit.

 

Deze nieuwe realiteit is bijzonder belangrijk voor onze eventsector! We erkennen het brede spectrum van diversiteit, en passen onze logistieke en communicatiestrategieën aan. Zo worden evenementen inclusiever en aantrekkelijker voor iedereen. Diversiteit niet omarmen kan zelfs een negatieve invloed hebben op je merk. En dat leidt tot minder aanwezigen en minder impact.

 

Als je rekening houdt met deze nieuwe percepties, is jouw event dan inclusief? No worries als je nog niet helemaal zeker bent. Zelfs de beste professionals vergeten wel eens elementen waarmee ze hun conferentie, seminarie of beurs inclusiever mee zouden kunnen maken.

 

Het is 2022! Tijd om het succes van je event te verzekeren door via de logistieke- en communicatiedetails je gasten een inclusieve ervaring te garanderen.

 

Wij zijn er om je te helpen! Bij je volgende event, lees zeker door deze aanbevelingen. Ze laten je toe diversiteit te omarmen en je event te transformeren tot een warme plek voor iedereen.

 

 

#1 Zorg voor sprekers uit verschillende groepen

Een panel vol blanke, oudere mannen? Dat is passé! Deelnemers willen zich vandaag vertegenwoordigd voelen. Je kunt dus niet meer bevooroordeeld zijn als jij je eventsterren vastlegt. Zorg voor een sprekers mix van nationaliteiten, geslachten, religiën, economische statussen enzovoort. Je zult trouwens een veel interessantere mix van ideeën en opinies krijgen. En je gasten kunnen zich identificeren met het panel en voelen zich meer verbonden.

 

#2 Voorzie beurzen

Deelnemen aan een event kost centen. Ook in onze rijke westerse wereld bestaan er nog altijd mensen die heel graag zouden komen, maar het niet kunnen betalen. Maak je evenement zo toegankelijk mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld beurzen voorzien voor zij die het echt nodig hebben. Stel heldere criteria op en maak reclame voor deze opportuniteit.

 

 

#3 Bied een brede range aan catering

Vandaag denken mensen veel meer na over wat ze in hun mond steken. Het is dus belangrijk om een breed aanbod van catering keuzes te voorzien. Glutenvrij, halal, koosjer, vegetarisch, vegan en niet-alcoholische alternatieven, … . Dit zijn ondertussen echte must haves op je menu.

 

 

#4 Let op het taalgebruik

Rond diversiteit worden dikwijls onbedoelde fouten gemaakt. Er zit geen slechte intentie achter deze fouten, maar we kunnen wel aandacht besteden aan deze subtiele details. Ze kunnen mensen echt slecht laten voelen of zelfs niet-welkom op je event.

 

Een taalfout gebeurt heel gemakkelijk. Bijvoorbeeld, een moderator wil zijn deelnemers betrekken in een leuke activiteit. Om groepen te vormen, roept hij op dat alle mannen blijven zitten, en vrouwen om op te staan en een nieuwe tafel te zoeken. Deze opmerking lijkt onschuldig, maar denk even na over wat transgenders en genderneutrale mensen denken op zo een moment. Je bedoeling was dus zeker niet om iemand aan te vallen, maar het kan wel dat sommige deelnemers zich ongemakkelijk voelen. Dat is het laatste wat je wil bereiken.

 

 

#5 Kies een toegankelijke locatie

Soms vergeten we onze gasten met een beperkte mobiliteit. Het is een vervelende fout die leidt tot vervelende situaties.


Dus, wanneer je een evenementenlocatie gaat bekijken, wandel zelf even alle mogelijke routes naar de verschillende ruimtes. Beeld je daarbij in dat je in een rolstoel zit. Vragen die je je kunt stellen:

  • Is er een ramp buiten en liften binnen?
  • Zijn de toiletten toegankelijk?
  • Kunnen je gasten met een beperkte mobiliteit in alle ruimtes geraken?
  • Hebben ze support nodig? Of kunnen ze het zelf?
  • Plaats je even in hun schoenen!

 

In het kort

Er zijn heel wat details waar je aan moet denken als het over inclusiviteit gaat. Van een doventolk inhuren tot programma’s in braille. Het zijn belangrijke dingen waar je je over moet buigen zodat iedereen zich welkom voelt op je evenement. Een op iedereen afgestemd event organiseren vraagt veel werk en tijd, want er zijn veel terreinen die je moet coveren. Langs de andere kant, de dankbaarheid die je ontvangt door het juiste te doen, is enorm. Het is 2022 after all, hoog tijd dus om diversiteit te vieren en te omarmen! Veel succes!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties