Wat je moet weten over risicomanagement voor evenementenWat je moet weten over risicomanagement voor evenementen

De levenscyclus van een evenement draait om onzekerheden en talrijke risico's. Van het beoordelen van verschillende veiligheidskwesties tot het voorkomen van voedselvergiftiging: risicomanagement bepaalt onze dagelijkse activiteit als planners.

 

Zoals eventprofessional Julia Rutherford Silvers aangeeft in haar boek Risk Management for Meetings and Events: "risicomanagement is één van de voornaamste verantwoordelijkheden van eventplanners, maar wordt te vaak vergeten of verkeerd begrepen". Volgens Silvers moet risicomanagement "een integraal onderdeel vormen van het eventontwerp en een grote rol spelen tijdens het ontwikkelings- en productieproces, om ervoor te zorgen dat de risico's die komen kijken bij het evenement op effectieve en rendabele wijze worden beheerd."

 

Waarom is risicomanagement zo belangrijk voor je evenement? Zoals Peter E. Tarlow aangeeft moeten eventprofessionals begrijpen dat het minder duur is om een risico vóór het evenement aan te pakken dan om met de crisis om te gaan nadat het daadwerkelijk is gebeurd. Daarnaast stelt Tarlow dat "de meeste gasten een veilige omgeving verwachten".

 

Als je echter geen vooruitziende blik hebt, kan dat betekenen dat je niet een compleet veilige plek ...

Verder lezen

Exclusief voor abonnees

Dit artikel is exclusief voor geregistreerde eventplanner.nl abonnees. Je las slechts een deel ervan.

Abonneren is helemaal gratis. Waar wacht je nog op?

Abonneer nu gratis

AanmeldenLees ook

Aftermovie van je event: licentiehuishouding volledig in orde?Aftermovie van je event: licentiehuishouding volledig in orde?
Welke hekken zijn nodig voor jouw evenement?Welke hekken zijn nodig voor jouw evenement?
Gratis events zijn waardeloos: waarom het een goed idee is om je bezoeker te laten betalenGratis events zijn waardeloos: waarom het een goed idee is om je bezoeker te laten betalen
Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-04Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media
  Antwerpen
 2. 19-04Accountmanager
  VideoCrew bvba
  Antwerpen
 3. 18-04Office Assistent
  PresTop Rental
  Noord-Brabant