Spectaculair: Boom met 138.000 LED lampjesSpectaculair: Boom met 138.000 LED lampjes

Voor het Burning Man festival in Nevada ontwikkelde Symmetry Labs een spectaculaire lichtshow. Ze bouwden een boom die er verbluffend echt uit ziet. In de bladeren verwerkten ze 138.000 LED lampjes die individueel gestuurd kunnen worden en reageren op muziek en beweging.

 

De boom kreeg de naam 'Tree of Ténéré', een verwijzing naar een boom die ooit echt in de Nevada woestijn gestaan zou hebben en als herkenningspunt voor reizigers gebruikt werd. Het verhaal gaat dat de boom gestorven is na een aanrijding door een dronken chauffeur. 

 

CEO Alex Green vertelt dat "elk van de leds adresseerbaar is, wat betekent dat je de kleur ervan individueel kunt veranderen". Het bedrijf meet met speciale software waar elke LED zich in de ruimte bevindt om er unieke 3D animaties van te maken die via sensoren reageren op geluid en beweging van het publiek en muziek.

 

Twee weken waren er nodig om de boom te bouwen. Het was de effort waard, want hij is een hit op social media. Verschillende organisatoren hebben al laten weten de boom op hun evenement te willen. Green gaf al aan dat de e Tree of Ténéré zeker nog op andere events zal opduiken.

 

 

06-09-2017

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Hoe run je een multidisciplinair congres?Hoe run je een multidisciplinair congres?
Moet je pers echt uitnodigen op je volgende evenement?Moet je pers echt uitnodigen op je volgende evenement?
Hoe ontwerp je de 'journey' van bezoekers van begin tot eind?Hoe ontwerp je de 'journey' van bezoekers van begin tot eind?
Advertenties

In de kijker

Festivak

Festivak

Dé vakbeurs voor (publieks)evenementen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 21-09Travel Designer België
  FAME Travel Designers
  Antwerpen
 2. 13-09Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 3. 11-09Sales/Account Manager
  Kortrijk XPO nv
  West-Vlaanderen