Studio 100 krijgt geen vergunning voor spektakelmusical '40-'45

Studio 100 krijgt geen vergunning voor spektakelmusical '40-'45

De gemeente Beveren weigert een noodzakelijke bestemmingswijziging voor de locatie in deelgemeente Kallo waar Katoen Natie-topman Fernand Huts een theaterloods wil neerpoten voor de Studio 100-spektakelmusical '40-'45.

 

Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag. Huts bevestigt het probleem, maar stelt dat de bouw in ieder geval doorgaat. "Alles is besteld, we kunnen nu niet meer terug", zegt hij in een reactie aan Belga. "Als de musical inderdaad niet zou kunnen plaatsvinden, zullen we er een alternatieve invulling voor zoeken die allicht meer aanleunt bij onze eigen activiteiten."

 

De theaterloods werd speciaal voor Studio 100 gepland om er met onder meer bewegende tribunes te kunnen werken zodat de toeschouwers vanuit verschillende hoeken van de show zouden kunnen genieten. "Het gaat om een investering van 12 miljoen euro als mecenaat voor dit project, dat een wereldprimeur zou zijn op technologisch vlak", aldus Huts. "De bouwvergunning is in orde, dus het is in volle opbouw. Wij gaan het dan ook gewoon sleutel-op-de-deur afleveren tegen volgend najaar. Studio 100 zal wel naar een andere oplossing op zoek zijn, maar dat zal nooit zo op maat zijn als dit en ook de timing wordt problematisch. Bovendien is het de vraag wie nog zo gek zal zijn om zo’n investering te doen. Maar we nemen Studio 100 niets kwalijk, dit is niet hun fout."

 

De gemeente Beveren, die het project aanvankelijk genegen was, weigert de bestemmingswijziging na "verschillende negatieve adviezen" omdat de locatie vlak bij een aantal chemische bedrijven ligt. "In de regio werken 42.000 mensen, maar als er dan 's avonds als die mensen naar huis zijn 1.600 mensen naar een voorstelling komen kijken, is er plots een probleem", zegt Huts daarover. "De ligging is nochtans uitstekend op vlak van mobiliteit."

 

Studio 100 stelt woensdag in een reactie dat de beslissing van de gemeente Beveren "geen donderslag bij heldere hemel" is, aangezien van meet af aan duidelijk was dat het verlenen van de nodige vergunning voor een dergelijk uitzonderlijk project niet evident zou zijn. Het bedrijf is dan ook altijd andere locaties blijven onderzoeken, klinkt het. "Er zijn momenteel meerdere zeer concrete pistes die in aanmerking komen", stelt Studio 100.

 

"Vanzelfsprekend zal de uiteindelijke locatie van de spektakelmusical centraal gelegen en vlot bereikbaar zijn. De wereldpremière blijft voorzien op 7 oktober 2018 en de locatiewissel wijzigt niets aan het concept, de opstelling en het zaalplan. Mensen die al tickets boekten, kunnen dus gerust zijn."

 

Studio 100 tekent in ieder geval geen beroep aan tegen de beslissing. "We betreuren dat de samenwerking met de betrokken partijen niet verder kan gezet worden, maar respecteren de beslissing", zegt Anja van Mensel.

Bron: GVA 06/09 via License2Publish - Foto: istockphoto

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Advertenties