Case: Betrouwbare communicatie tijdens Vierdaagse Nijmegen dankzij KPN EventCase: Betrouwbare communicatie tijdens Vierdaagse Nijmegen dankzij KPN Event

Voor de veiligheid én de beleving tijdens het grootste wandelevenement ter wereld is betrouwbare communicatie van essentieel belang. KPN Event verzorgt al meer dan 10 jaar de tijdelijke technische infrastructuur voor de Vierdaagse en adviseert over digitale innovaties.

 

Voor een event van deze omvang is een solide en razendsnelle communicatie essentieel. In eerste instantie voor de openbare orde en veiligheid, maar óók voor het gemak en de beleving van de 40.000 wandelaars en hun supporters.

 

Steeds meer primaire processen op de Vierdaagse zijn gedigitaliseerd. Denk bijvoorbeeld aan het scannen van de polsbandjes en de Vierdaagse app en informatieborden, waarmee deelnemers, supporters en bezoekers geïnformeerd worden. “We informeren hen onder meer over de eerstvolgende verzorgingsposten, hun locatie op de route en het weer. Daarnaast houden de meeste wandelaars via diverse kanalen hun supporters op de hoogte. Vooral bij de start en de finish zie je elke dag het datagebruik exploderen. Zonder connectiviteit is er simpelweg geen Vierdaagse mogelijk”, vertelt Ardo van Kampen, Hoofd Kennis & Innovatie van Stichting 4DAAGSE.

 

 

Tijdelijke infrastructuur

"Om het evenement goed te kunnen aansturen hebben we betrouwbare verbindingen nodig. We moeten voor de Vierdaagse enorm opschalen in de capaciteit van verbindingen in Nijmegen. Waar ik te allen tijde op moet kunnen bouwen is betrouwbaarheid in de communicatie, van dag 1 t/m dag 4 moet alles feilloos werken. Storingen zijn de doodsteek voor de organisatie, daar willen we van verschoond blijven."

 

 

KPN Event verbindt de Vierdaagse

"Al meer dan 10 jaar verzorgt KPN Event voor de Vierdaagse de hele tijdelijke technische infrastructuur. Voorafgaand aan de Vierdaagse bouwt KPN Event de tijdelijke infrastructuur op. De uitrol van de bekabeling, het plaatsen van de containers met hardware en het plaatsen van een compleet WiFi-netwerk. Veel zaken lopen via dit netwerk, zoals de applicaties voor de wandelaars en het scannen van de polsbandjes van de wandelaars. Voor het begeleiden van de OOV hebben we een apart netwerk, los van het openbare netwerk."

 

 

De meldkamer

"De meldkamer is het kloppende hart van de Vierdaagse, daar komt alle informatie binnen en vindt de aansturing van de hele operatie van de Vierdaagse plaats. Met applicaties die wandelaars volgen verzamelen we data uit het veld en systemen volgen de drukte op het hele parcours. De informatie die we daaruit genereren geven we door aan onze partners, zoals de meldcommandant, de politie en de brandweer. Maar ook meteorologen verzamelen hier op postcodeniveau weerberichten die in- en extern gedeeld worden. Dankzij de betrouwbare verbindingen van KPN kunnen we rekenen op accurate realtime data waarmee we het evenement kunnen aansturen."

 

 

De samenwerking

"De samenwerking met KPN Event is uiterst prettig. Er is weinig sturing nodig, want ze denken actief mee in oplossingen, weten precies wat ze moeten doen en zijn altijd op tijd klaar. Het gehele projectmanagement wordt voor ons verzorgd. Internet, WiFi, telefonie… ik geef de functionele specificaties op en KPN Event vult het hele plaatje in. Ik heb er zelf geen omkijken meer naar, dat geeft zoveel vertrouwen, rust en voldoening."


www.kpn.com/zakelijk/thedigitaldutch/klantcase/vierdaagse-nijmegen-betrouwbare-communicatie-dankzij-kpn-event.htm

advertorial29-09-2017

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

5 fouten bij het maken van een eventwebsite5 fouten bij het maken van een eventwebsite
Hoe omzet halen uit je volgende evenement?Hoe omzet halen uit je volgende evenement?
Veilig en spectaculair vuurwerk bij 7theaven, ook voor particulierenVeilig en spectaculair vuurwerk bij 7theaven, ook voor particulieren
Advertenties

In de kijker

RDM Rotterdam

RDM Rotterdam

RMD Rotterdam heeft twee unieke, industriële evenementenlocaties die volop inspiratie bieden voor tal van zakelijke en culturele evenementen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 13-12International Sales Manager
  MTD Nederland bv
  Noord-Brabant
 2. 11-12Business Development Manager België
  Via Futura bvba
  Antwerpen
 3. 11-12Business Development Manager Nederland
  Via Futura bvba
  Utrecht