Internationale Evenementenvakbeurs EventSummit tijdens BBB in MECC Maastricht

Internationale Evenementenvakbeurs EventSummit tijdens BBB in MECC Maastricht

Op 11 oktober vindt de eerste editie plaats van EventSummit, het internationale zusje van EvenementContact, in MECC Maastricht. Organisatoren Arjen Lemstra en Joris Bots kozen ervoor de evenementenvakbeurs te laten plaatsvinden tijdens BBB Maastricht. Deze horecavakbeurs trekt maar liefst 14.000 bezoekers, grotendeels ook de doelgroep van EventSummit. Dit zorgt voor een mooie kruisbestuiving waar beide evenementen baat bij kunnen hebben.

 

De organisatie was al langer aan het kijken naar een tweede beurs in het zuiden van het land, om zowel de Nederlandse, Belgische als Duitse markt te bedienen. Zo vertelden Joris en Arjen begin deze week nog in de EventSummit aflevering op eventplanner.tv. Na positieve gesprekken met Rob van de Wiel en Frank Mimpen, directeur en commercieel directeur van MECC Maastricht, kozen ze definitief voor Maastricht.

 

Joris Bots: "We hebben gekeken naar de Euregio met steden als Brussel, Eindhoven, Luik, Keulen, Düsseldorf en uiteraard naar Maastricht als één van de mooiste steden van Nederland. Een gigantisch potentieel van mooie locaties, organisatoren en toeleveranciers. Onze keuze wordt ook al onderschreven, we verwachten ca. 90 mooie bedrijven." EventSummit vindt plaats in de Forum Foyer van MECC Maastricht met een oppervlak van 2.500 m2.

 

Uniek beursconcept

In 2009 zijn Arjen en Joris uit eigen behoefte voor een effectieve en efficiënte zakelijke netwerkdag in de evenementen industrie gestart met EvenementContact. Een helder en transparant eendaags beursconcept gebaseerd op gelijkheid van de exposanten, waar alleen het verhaal telt en niet de grootte van je stand. In Nederland is deze beurs inmiddels gegroeid naar 350 exposanten en 4.000 bezoekers.

 

Pre-Tours met highlights Euregio en feest

In samenwerking met CLC en organisatiebureau TreaT wordt er een mooi programma georganiseerd met drie verschillende tours op maandagmiddag 10 oktober.

 

 • Proeverij van Maastricht.
  Maak kennis met Maastricht en proef  enkele van de vele mogelijkheden voor incentives.  Maak kennis met het verleden en het heden, de statige kerken, de mooie pleinen, bijzondere winkeltjes en heerlijke terrassen. Laat je verrassen door oude gebouwen met nieuwe bestemmingen. Ervaar de kinderkopjes, voel de Maas en geniet van een wijntje bij de oudste wijnhandel van Nederland.
   
 • Ontdek inspirerende en interessante locaties voor uw congres, evenement of bijeenkomst.
  Deze tour brengt je langs enkele prachtige locaties in en rondom Maastricht. O.a. het nieuwe paviljoen van Chateau St. Gerlach, het prachtige Kasteel de Hoogenweerth, Caverne de Geulhem en nog enkele pareltjes
   
 • Een kijkje achter de schermen bij BBB Maastricht
  Kom naar BBB Maastricht en luister naar het verhaal achter deze beurs. BBB Maastricht is één van de succesvolle beurzen van MECC Maastricht, maar dit was niet altijd zo. Hoor hoe deze beurs de laatste jaren een grote groei meemaakt.

Elk programma zal ongeveer 2,5 uur duren, tussen 14:30 en 17:00 uur. Om 17:00 worden de programma's samengevoegd tijdens de borrel van Mise en Place op de vakbeurs van BBB Maastricht in het MECC Maastricht.

 

Aansluitend kan er in de stad, die bruist vanwege BBB Maastricht, gegeten worden en is er uiteraard een gezamenlijk feest. Er zijn speciale scherpe prijsafspraken met de Maastrichtse hotels.

Wil je meedoen aan de tour met of zonder overnachting.

 

Inspirerende keynotes

Ook bij EventSummit speelt content een belangrijke rol. In de aangrenzende seminarruimte van de Expo Foyer zullen 6 keynotespeakers zorgen voor inspiratie en kennis. O.a. Mister Pinkpop Jan Smeets, internationaal spreker Cyriel Kortleven en horeca innovator Rino Soeters.

www.eventsummit.eu

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures