3 weetjes over DJ's die 'in het zwart' werken3 weetjes over DJ's die 'in het zwart' werken

"Deejays worden weleens beschouwd als prettig gestoorde individuen die uit de band durven te springen en die het niet altijd nauw nemen met regeltjes en wetgeving. En jammer genoeg zijn er inderdaad nog veel deejays die niet officieel aan de slag zijn", vertelt Geert Van De Velde, zelf DJ.

 

En dat heeft volgens Van De Velde ook gevolgen voor organisatoren:

 • Geen contract
  Wekelijks krijgen we te maken met klanten wiens DJ hen last-minute in de steek heeft gelaten omdat hij bij een andere opdracht 10 euro meer kon verdienen.
 • Geen Sabam-licentie (indien van toepassing)
  DJ's die niet geregistreerd zijn bij Sabam draaien vaak met illegale muziek. Sabam doet regelmatig controles. Je wil niet meemaken dat een Sabam controleur jouw event stil legt omdat de DJ niet in orde is. Let er wel op dat een DJ die met originele downloads (download die zich op de computer bevindt waarmee/waarop je legaal hebt gedownload), CD en/of vinyl werkt geen licentieplicht heeft. In dit laatste geval is het raadzaam voor de DJ aankoopbewijzen van zijn muziek bij de hand te houden om discussies tijdens een controle te voorkomen.
 • Werkloos
  Een DJ die niet officieel werkt, heeft soms ook andere zaken te verbergen. Misschien leeft hij wel van een uitkering en in dat geval ben jij als organisator ook strafbaar.

Heb je binnenkort een DJ nodig? Doe dan beroep op een professional die wél in orde is met zijn administratie en waarop je kan rekenen. 

 

"Topdeejays bieden je een waterdicht contract aan waarin alle details duidelijk omschreven zijn want goeie afspraken maken goeie vrienden."


www.topdeejays.be

advertorial10-08-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Ideëen nodig voor een geslaagd evenement? Kom naar de E&C Days!Ideëen nodig voor een geslaagd evenement? Kom naar de E&C Days!
EvenementContact is niet meer...EvenementContact is niet meer...
Wat is de meerwaarde van live-events in je marketingmix?Wat is de meerwaarde van live-events in je marketingmix?
Advertenties

In de kijker

Nekkerhal

Nekkerhal

Ontdek de nieuwe blackboxruimte in Nekkerhal.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 28-03Sales/account manager met ervaring
  Kortrijk Xpo Meeting Center
  Antwerpen
 2. 25-03Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 3. 24-03Zelfstandig magazijnier (m/v)
  Event Flooring Services
  Oost-Vlaanderen