event 16: dit zeggen wij niet #tegendebakker

event 16: dit zeggen wij niet #tegendebakker

Freelancers en fervente twitteraars hebben het vast al gezien de afgelopen maanden: de hype rondom #tegendebakker. De term staat symbool voor de bijzondere, soms schofferende opmerkingen die opdrachtgevers naar freelancers, maar nooit tegen bijvoorbeeld de bakker zouden maken.

 

"Ook de evenementenbranche had, gelukkig in sterk afnemende mate, met dit fenomeen te maken. De organisatie van een krachtig evenement werd niet voor vol aangezien", ventileert Marc Liethof zijn persoonlijke pijnpunt. "Potentiële opdrachtgevers zagen in het verleden de werkzaamheden van evenementenorganisatoren niet voor vol aan. Werkzaamheden die wel degelijk kennis, ervaring en tijd eisen. Anders hadden ze het tenslotte wel zelf gedaan. Inmiddels is het besef dat je een event, meeting of congres er niet 'even bij' organiseert bij de meerderheid van de organisaties doorgedrongen."

 

Opdrachtgevers en eventprofessionals die zich daarom voortdurend willen ontwikkelen, kunnen op 23 en 24 maart terecht op de vakbeurs event 16, volgens de organisatie 'De Beste beurs voor de evenementenbranche', in de Jaarbeurs in Utrecht. Een ruim aanbod van specialisten met grondige kennis van hedendaagse innovaties in hun eigen vakgebied, van catering tot crowd control en van verhuur tot verzekering, presenteren hier de nieuwste ontwikkelingen.

 

"Als relatief nieuw beroep, we zijn pas enkele decennia onderweg, zijn we nog wel zoekende. Dat blijkt ook wel uit een recente discussie op LinkedIn over de certificering van het vak. Gelukkig is er vrijwel geen HBO meer die niet een vorm van event- of congresmanagement in het aanbod heeft. We zijn ons aan het opmaken voor de volgende generatie. Zij moeten de volgende stap zetten. Om een goede binding tussen het vakgebied en de nieuwe generatie te maken, organiseren wij ook deze editie het Young Professional Program. Een unieke kans voor laatstejaars HBO-studenten en starters op de arbeidsmarkt om kennis te maken met het vak, inspiratie op te doen met een toonaangevend programma en alvast kennis te maken met wellicht toekomstige vakgenoten."

 

Het Young Professional Program vindt plaats op donderdag 24 maart. Zet de datum alvast in je agenda. Binnenkort meer informatie over de mogelijkheden.

www.event.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Advertenties