AED group viert 30 jaar met groots verjaardagsfeest

AED group viert 30 jaar met groots verjaardagsfeest

AED group bestaat 30 jaar en dat ging niet onopgemerkt voorbij. 1.300 professionals uit de audiovisuele sector vierden de verjaardag begin december in de AED Studios in Lint met een spectaculaire geluid-, licht- en videoshow in het thema 'You are part of the journey'.

 

Tijdens deze symbolische reis bedankte AED de professionals uit de industrie voor de samenwerking in het verleden en werd vooruit geblikt naar de toekomst van de sector.

 

In 1985 startte Glenn Roggeman, huidig CEO van het bedrijf, op 16-jarige leeftijd met het verhuren van professionele geluidssystemen. Als gepassioneerd DJ verliet de Mechelaar de schoolbanken, kocht hij zijn eerste vrachtwagen en ontwikkelde hij zijn eigen luidsprekers die gebruikt werden op de grote evenementen destijds als de 'Nacht van de Dancings', de eerste StuBru fuiven en de eerste party's in het Sportpaleis. In 1986 startte AED ook met het verhuren van professioneel lichtmateriaal. In 2003 besloot Glenn Roggeman om geen eigen producties meer te verzorgen en nog enkel diensten aan te bieden aan de professionele AV-markt. Vandaag telt AED 12 bedrijven met vestigingen in 5 Europese landen (België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk) en stelt het 300 mensen tewerk. Materiaal van AED wordt gebruikt bij 55.000 shows in de hele wereld, gaande van een klein bedrijfsevent tot de Olympische Spelen. Het bedrijf biedt materiaal oplossingen (verhuur, distributie, financiering, een eigen hersteldienst, een professionele supermarkt en de verkoop van tweedehandsmaterialen) aan de professionele speler in de sector.

 

Het verjaardagsfeest vond plaats in de AED Studios, het mediacomplex dat de groep in 2013 overnam na het faillissement van Alfacam. "We hebben in de afgelopen twee jaar de site volledig in orde gebracht", vertelt Roggeman. "Het is de eerste keer dat de afgewerkte parking en de nieuwe inkom op de voormalige Sobemi-terreinen zullen worden gebruikt. Het is enorm spannend geweest om alles op tijd klaar te krijgen, maar ik stond erop dat wij op de verjaardag van AED samen met onze klanten, die vanuit 23 landen afreizen, als eersten door de nieuwe inkomhal zouden kunnen lopen."

 

Vicepremier en Minister van Economie Kris Peeters kwam AED alvast feliciteren met de 30ste verjaardag sprak de genodigden toe. Tijdens de avond werden de nieuwste technologieën uit de sector getoond en hebben de professionals genoten van attractieve AV-demonstraties, een groot wereldbuffet en een spetterende party.

 

www.AED30.com

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

eventplanner.be /.nl
Ontvang een persoonlijke video van jouw favoriete artiest en steun de eventsector!
eventplanner.be /.nl|27 May 2020

Hoe kun jij helpen? Deel de campagnewebsite https://www.eventplanner.be/artistsforevents/ (BE) of https://www.eventplanner.nl/artistsforevents/ en tag de Belgische én Nederlandse artiesten die volgens jou absoluut nog mee moeten doen. #artistsforevents #samensterk


Meer background over de actie lees je hier:

https://www.eventplanner.be/nieuws/10016_bekende-artiesten-helpen-de-eventsector-met-artists-for-events.html

Placeholder image
Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures