Eerste jeton voor blinden en slechtzienden op evenementenEerste jeton voor blinden en slechtzienden op evenementen

Jetonproducent B-token heeft een nieuw product voor evenementen klaar dat specifiek bedoeld is voor blinden en slechtzienden. De 'braille token' met brailletekens, grote cijfers en felle kleuren is volgens het bedrijf een wereldprimeur.

 

De eerste exemplaren werden donderdag overhandigd aan de organisatie Blindenzorg Licht en Liefde in Varsenare, maar de jetons worden meteen ook wereldwijd gelanceerd in de zestig landen waar B-token actief is.
 
Volgens algemeen directeur Nathalie Breugelmans dateert het idee van de braille token van zowat een half jaar geleden. "We zijn een bedrijf dat sterk is gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen, met bijvoorbeeld ecologische en houten jetons en het opnieuw verwerken van oude jetons", zegt ze. "Maar we denken ook graag na over hoe we bepaalde groepen kunnen helpen en dat bracht ons tot de blinden en slechtzienden. We vroegen aan Blindenzorg Licht en Liefde hoe we specifiek voor hen een product konden maken."

 

Het resultaat is een assortiment van vier soorten jetons geworden waarbij op elke soort een groot cijfer staat, telkens in een andere, felle kleur (1 = geel, 2 = rood, 5 = blauw en 10 = geel). Aan de ene zijde van de jeton staat het cijfer in braille, aan de andere in reliëf. Zo kunnen zowel blinden als slechtzienden die geen braille kunnen lezen vlot achterhalen welke soort ze in de hand hebben. Naast het standaardassortiment kunnen de jetons ook op maat gemaakt worden, bijvoorbeeld met de namen van dranken erop.

 

Voor concrete toepassingen wordt in de eerste plaats naar festivals en soortgelijke evenementen gekeken. Vooral in de Verenigde Staten is er volgens B-token al veel interesse. "Daar zijn ze enorm bezig met 'charity' en evenementen voor blinden", stelt Breugelmans.

Bron: GVA 30/07 via License2Publish - 02-08-2015

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?
Wil jij 'eventplanner.be /.nl' niet missen op Facebook? Dit kan je doenWil jij 'eventplanner.be /.nl' niet missen op Facebook? Dit kan je doen
Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?
Advertenties

In de kijker

LT Series

LT Series

De nieuwe revolutie in LEDwalls

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Wednesday
 • Vandaag
 • Morgen
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]