Teambuilding loopt wansmakelijk uit de hand met nep-executie filmpje

Teambuilding loopt wansmakelijk uit de hand met nep-executie filmpje

Een dagje karting voor de medewerkers van de HSBC-bank eindigt in 6 ontslagen na een ziekelijk filmpje op Instagram. Dat schrijft The Sun.

 

Tijdens een teambuilding op de karting-baan in Birmingham kwamen zes medewerkers op het idee een IS-executie na te spelen en het filmpje op Instagram te posten. Het werd nadien terug verwijderd, maar niet voor het werd gespot door andere collega's. "Het is schokkend dat ze denken dat dit grappig is", vertelt een bron aan The Sun. 

 

HSBC-bank kon er in ieder geval niet mee lachten en zette de heren op straat. "We tolereren ongepast gedrag niet. Van zodra The Sun de video onder onze aandacht bracht hebben we beslist de werknemers in de video te ontslaan. Dit is een weerzinwekkende video en HSBC wil zich verontschuldigen aan wie zich erdoor beledigd voelt."

 

Waar ligt de grens?

Hoewel de meesten het er mee eens zullen zijn dat dit filmpje er over is, is het niet altijd even duidelijk wat wel en niet kan op een bedrijfsuitje. Benadruk als organisator dat dezelfde 'gedragsregels' en 'Social Media policy' als op de werkvloer van toepassing zijn. 

 

Lees het originele verhaal op de website van The Sun.

 

Bron: Foto: The Sun

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures