Luidt Skype Translator einde simultaanvertaling in?Luidt Skype Translator einde simultaanvertaling in?

Is het einde van de live simultaanvertaling in zicht? Het zal wellicht wel eventjes duren, maar met Skype Translator slaan we alvast die weg in. Skype je voortaan in het Engels of het Spaans, dan vertaalt de software simultaan jouw gesprek. Wij zijn alvast benieuwd hoe dat gaat evolueren en welke mogelijkheden deze technologie biedt voor internationale events, meetings en congressen.  

 

Simultaan vertalen is momenteel nog zuiver mensenwerk. Duizenden tolken verdienen er dagelijks hun brood mee op meetings en congressen. Geven we dat voortaan in handen van machines? Microsoft Skype Translator is daar in ieder geval al heel hard mee bezig. Als je als Spaanstalige met een Engelstalige (of omgekeerd) skypet, kan je nu al genieten van een simultane vertaling door de computer. Zonder menselijke tussenkomst. En als we de reviews mogen geloven, is de vertaling van zeer hoge kwaliteit.  

 

Hoe snel die evolutie zal gaan, is nog een groot vraagteken. Maar zeker is wel dat het simultane vertaalwerk meer en meer 'in handen' komt van machines.  

 

De toepassingsmogelijkheden zijn onuitputtelijk. Binnenkort voer je telefoongesprekken in de meest exotische talen. Maar ook voor onze sector is dit een echte gamechanger. Waar je voor internationale congressen en meetings beroep moest doen op een legertje tolken, los je dat binnenkort op met hard- en software. Maar ook op andere evenementen verdwijnen taalbarrières als sneeuw voor de zon. Iedereen converseert met elkaar in zijn eigen taal en de machines zorgen er voor dat we elkaar begrijpen. De trend is gezet. De eerste stappen zijn gerealiseerd. Op te volgen, dus.  

 

30-12-2014

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

TIP! - Hoe kies je een partycateraar?TIP! - Hoe kies je een partycateraar?
Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?
Één en al duurzaamheid op de GitannekesfoorÉén en al duurzaamheid op de Gitannekesfoor
Advertenties

In de kijker

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Wie verdient het 'eventplanner Certificate of Excellence'? Help jouw favoriet op weg met een review.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Saturday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-08Planner (Brussel)
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 22-08Field Coördinator
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 3. 18-08Junior Event Producer
  Sylvester Productions
  Vlaams-Brabant [+Brussel]