Valse eventplanner in cel voor oplichtingValse eventplanner in cel voor oplichting

Een man die zich in 2008 valselijk uitgaf voor evenementorganisator van tv-zenders VTM en JIMtv, en op die manier tientallen bedrijven heeft opgelicht, heeft in de Brugse rechtbank twee jaar celstraf met uitstel gekregen.

 

Om zijn slachtoffers om de tuin te leiden, maakte Steve V. (27), die afkomstig is uit Oostende (B) maar nu in Tunesië verblijft, gebruik van fictieve vennootschappen als S-Events, Maison Unique en Unique Productions. Voorts beweerde hij ook samen te werken met de Vlaamse Kankerliga.

 

Op die manier slaagde hij erin om 24, veelal Oostendse firma's, te bedotten. Zo kocht hij op grote schaal kleding, sportmateriaal, drukwerk, reclame, champagne en reisdocumenten aan. Allemaal zogezegd in het kader van zijn ‘evenementen’, maar de facturen betaalde hij nooit.

 

De doortrapte mooiprater deed zich ook tegoed aan peperdure etentjes, verbleef in poepchique hotels en liet zich rondvoeren met taxi's, minibusjes, limousines en Hummers. Maar ook die rekeningen bleven steevast onbetaald. In totaal maakte de twintiger zijn vele slachtoffers 71.000 euro afhandig.

 

De man werd in 2011 al bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf. De rechter beval toen zijn onmiddellijke aanhouding. Maar hij tekende verzet aan tegen dat vonnis, waarna de zaak opnieuw werd behandeld. Steve V. zou momenteel voor een internationale hotelketen werken.

Bron: Nieuwsblad 09/05 via License2Publish - 10-05-2014

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

5 manieren om last minute meer tickets te verkopen5 manieren om last minute meer tickets te verkopen
De 'customer journey' van je event begint al bij de registratieDe 'customer journey' van je event begint al bij de registratie
Wat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet wetenWat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet weten
Advertenties

In de kijker

Neptunus

Neptunus

Specialist in tenten voor evenementen en demontabel bouwen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-10Bewakingsagent (m/v)
  Key4ce Security
  Oost-Vlaanderen
 2. 20-10Hulpverlener tijdens evenementen
  Ambulance Medical Service vzw
  Limburg
 3. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen