Telecomoperatoren weigeren te betalen voor antennes massa-evenementenTelecomoperatoren weigeren te betalen voor antennes massa-evenementen

Telecomoperatoren Mobistar en BASE willen niet betalen voor het plaatsen van extra gsm-masten op massa-evenementen in België. Dat meldt de krant De Tijd vandaag.


Nogal wat organisatoren, onder meer van Pukkelpop, Couleur Café en Tomorrowland, proberen hun kas te spekken door een heffing op de masten die de dekking tijdens het evenement verhogen. En dat terwijl de masten er gekomen zijn om de veiligheid van de festivalgangers te verhogen. De operatoren namen zelf het initiatief tot de maatregelen, na de ramp op Pukkelpop 2011 waarbij vijf mensen waren omgekomen.

 

Volgens Patti Verdoodt, woordvoerster van Mobistar, maken de operatoren door de extra dekking meer kosten dan wat ze erop winnen. "Veel jongeren hebben een vast aantal belminuten en berichtjes in hun abonnement, zodat we daar geen extra inkomsten uithalen", luidt het.

 

Beide operatoren dringen aan op duidelijke regels voor de veiligheid op massa-evenementen.

Bron: HLN 07/05 via License2Publish - 07-05-2014

Comments

Meld je hier aan om te reageren

[In Any Event Connectivity Solutions]Met InAnyEvent zien we dat meer en meer festivals (en events in het algemeen) niet meer rekenen op GSM-providers alleen om connectiviteit te voorzien. Wij worden gevraagd om naast GSM en 3G/4G connectiviteit ook WiFi te voorzien. Het is algemeen geweten dat de klassieke netwerken grote problemen hebben met heel veel connecties. Een probleem dat met een goede WiFi-planning kan worden opgevangen.

2014-05-08 - 11:20uLees ook

5 manieren om last minute meer tickets te verkopen5 manieren om last minute meer tickets te verkopen
Luidt Google einde simultaanvertaling in met 'Pixel Buds'?Luidt Google einde simultaanvertaling in met 'Pixel Buds'?
6 Nederlandse en 2 Belgische events in finale Bea World 20176 Nederlandse en 2 Belgische events in finale Bea World 2017
Advertenties

In de kijker

Thermae Sports Merchtem

Thermae Sports Merchtem

Combineer inspanning met ontspanning bij Thermae Sports Merchtem.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 2. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant
 3. 06-10Sales & Recruitment Devil
  Hels
  Oost-Vlaanderen