Telecomoperatoren weigeren te betalen voor antennes massa-evenementenTelecomoperatoren weigeren te betalen voor antennes massa-evenementen

Telecomoperatoren Mobistar en BASE willen niet betalen voor het plaatsen van extra gsm-masten op massa-evenementen in België. Dat meldt de krant De Tijd vandaag.


Nogal wat organisatoren, onder meer van Pukkelpop, Couleur Café en Tomorrowland, proberen hun kas te spekken door een heffing op de masten die de dekking tijdens het evenement verhogen. En dat terwijl de masten er gekomen zijn om de veiligheid van de festivalgangers te verhogen. De operatoren namen zelf het initiatief tot de maatregelen, na de ramp op Pukkelpop 2011 waarbij vijf mensen waren omgekomen.

 

Volgens Patti Verdoodt, woordvoerster van Mobistar, maken de operatoren door de extra dekking meer kosten dan wat ze erop winnen. "Veel jongeren hebben een vast aantal belminuten en berichtjes in hun abonnement, zodat we daar geen extra inkomsten uithalen", luidt het.

 

Beide operatoren dringen aan op duidelijke regels voor de veiligheid op massa-evenementen.

Bron: HLN 07/05 via License2Publish - 07-05-2014

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

[In Any Event Connectivity Solutions]Met InAnyEvent zien we dat meer en meer festivals (en events in het algemeen) niet meer rekenen op GSM-providers alleen om connectiviteit te voorzien. Wij worden gevraagd om naast GSM en 3G/4G connectiviteit ook WiFi te voorzien. Het is algemeen geweten dat de klassieke netwerken grote problemen hebben met heel veel connecties. Een probleem dat met een goede WiFi-planning kan worden opgevangen.

2014-05-08 - 11:20uLees ook

5 fouten bij het maken van een eventwebsite5 fouten bij het maken van een eventwebsite
Je favoriete event-show nu ook op je TV!Je favoriete event-show nu ook op je TV!
Waarom jij absoluut het boek EVENTPLANNER in huis moet hebbenWaarom jij absoluut het boek EVENTPLANNER in huis moet hebben
Advertenties

In de kijker

Nekkerhal

Nekkerhal

Ontdek de nieuwe blackboxruimte in Nekkerhal.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 13-12International Sales Manager
  MTD Nederland bv
  Noord-Brabant
 2. 11-12Business Development Manager België
  Via Futura bvba
  Antwerpen
 3. 11-12Business Development Manager Nederland
  Via Futura bvba
  Utrecht