IDEA biedt podium aan jong eventtalentIDEA biedt podium aan jong eventtalent

Hoe onderscheid je je in de massa van vers afgestudeerde professionals die jaarlijks de eventmarkt bestormen? En hoe krijg je als bureau zicht op de kandidaten die beschikken over echte excellence? Om een antwoord te bieden op die vragen lanceert IDEA op 2 april – tijdens event 14 - het Excellence Programma, het nieuwste product binnen IDEA’s beleidspeerpunt Educatie.

 

Het nieuwe programma is ontwikkeld in samenwerking met Hogeschool Utrecht, HKU, Fontys, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland, Stenden Hogeschool en NHTV. Doel van het programma is om excellente studenten en pasafgestudeerden een kick-start te bieden voor hun carrière in de eventbranche.

 

Competitie

Het IDEA Excellence Programma is een acht maanden durende, individuele competitie voor studenten en pasafgestudeerden van alle relevante communicatie en event gerelateerde HBO opleidingen. Tijdens deze competitie kunnen zij in de voorronde hun excellence bewijzen door een creatief en onderscheidend concept te ontwerpen voor een real life case: een business-to-business event voor een klant van een van de IDEA bureaus.

 

Het concept moet bestaan uit maximaal 5 pagina's A4 en mag desgewenst vergezeld gaan van een creatieve bijlage naar keuze, zoals een video of moodboard.

 

Drie ronden

Een jury van docenten, IDEA-bestuursleden, IDEA-management en IDEA-leden (ondernemers) beoordeelt de inzendingen en selecteert maximaal 15 kandidaten voor de volgende ronde. Deze bestaat uit deelname aan een IDEA-masterclass en de IDEA Excellence Dag. Tijdens dit event zullen IDEA bureaus zich voorstellen aan de kandidaten en mogen de kandidaten hun case verdedigen ten overstaan van een vakjury. De beste performers gaan vervolgens door naar de finale waarin ze schitteren in een flitsende pitch. Hierbij zal een jury van bureau-eigenaren, opdrachtgevers en docenten het finale oordeel vellen. De uiteindelijke winnaar kiest een traineeship, stage of coachingstraject bij één van de beschikbare IDEA-bureaus plus bezoek aan een

spraakmakend branche gerelateerd event. Alle finalisten krijgen uitgebreide exposure in de vakmedia.

 

Lancering tijdens event 14

Lancering van het Excellence Programma vindt plaats op 2 april 2014 om 14:30 uur, in de IDEA-stand (nr. A022) op de vakbeurs Event14 in Utrecht. De lancering bestaat uit de live opname van een interview met IDEA-bestuursleden Lennart Peeperkorn en Maurice Hartog door presentator Lars Sørensen. Vanaf 2 april is de case waarvoor de studenten en pasafgestudeerden een creatief concept moeten bedenken, te downloaden op de IDEA-website. Ook is hier alle informatie te vinden over de inschrijving, de beoordelingscriteria en het tijdpad van de competitie.

22-03-2014

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?
Amazon wil concert tickets verkopenAmazon wil concert tickets verkopen
Één en al duurzaamheid op de GitannekesfoorÉén en al duurzaamheid op de Gitannekesfoor
Advertenties

In de kijker

Reviews

Reviews

3 redenen om nu eventlocaties, cateraars, ... te reviewen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-08Planner (Brussel)
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 22-08Field Coördinator
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 3. 18-08Junior Event Producer
  Sylvester Productions
  Vlaams-Brabant [+Brussel]