Visuele shows niet meer weg te denken bij evenementenVisuele shows niet meer weg te denken bij evenementen

"In de wereld van internet, social media en mobiele apparaten wordt het gebruik van video steeds meer vanzelfsprekend. Ook in de evenementen wereld zien we deze ontwikkeling terug", aldus Sijmen Hoekstra.

 

Met zowel projectie- als LED-schermen worden grote oppervlaktes gevuld met vrolijke kleuren, informatieve teksten en pakkende animaties. Dit zorgt voor sfeer en beleving in iedere show.

 

S. Hoekstra Showdesign verzorgt creatieve, interactieve projecties voor verschillende evenementen.

 

 

Congressen

De meerwaarde van projectie is ook te zien bij congressen. "The Belgian Society on Thrombosis & Haemostasis organiseert ieder jaar een medisch congres. Hierbij wordt steeds gezocht naar nieuwe, onderscheidende mogelijkheden om de gasten en sponsoren iets extra te bieden. In 2012 is er gekozen voor een megaprojectie van 12,5 bij 4 meter. Op de eerste dag werd de BSTH huisstijl gebruikt. 's Avonds werd, tijdens een social event, een nieuwe huisstijl gepresenteerd die natuurlijk de tweede dag het scherm vulde."

 

"Dit jaar werd de nadruk gelegd op het vergroten van de interactiviteit met het scherm. Naast de PowerPoint presentaties van de sprekers werd ook de programma informatie, het onderwerp van de presentatie en naam van de spreker weergegeven. De projectie kon tijdens het evenement aangepast worden aan de huisstijl van de hoofdsponsors. De organisatie van het congres was in handen van Klaske Hogeveen (Con-txt). Zij kwam met het verzoek om tijdens het programma de flexibiliteit te houden om informatie aan te passen. Vanuit haar ervaring weet zij dat het programma soms gewijzigd moet worden omdat sprekers te laat zijn door vertraagde vluchten, of juist eerder weg moeten."

 

S. Hoekstra Showdesign heeft voor een oplossing gezorgd waarin Con-TXT via een Excelsheet de programma informatie live kon updaten. Softwarepakket Pandora's Box zorgde er vervolgens voor dat alle informatie aan elkaar gekoppeld werd en dat deze live op het projectiescherm tot leven kwam.

 

De mogelijkheid om live-beelden (van camera's en laptops) te combineren met animaties in de huisstijl van het congres geeft een event net dat beetje extra om zich te onderscheiden.


www.shoekstra.com

advertorial19-12-2013

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

5 manieren om last minute meer tickets te verkopen5 manieren om last minute meer tickets te verkopen
Feest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykitFeest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykit
Laat de winter je niet tegenhouden... tips om buiten te feestenLaat de winter je niet tegenhouden... tips om buiten te feesten
Advertenties

In de kijker

Neptunus

Neptunus

Specialist in tenten voor evenementen en demontabel bouwen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-10Bewakingsagent (m/v)
  Key4ce Security
  Oost-Vlaanderen
 2. 20-10Hulpverlener tijdens evenementen
  Ambulance Medical Service vzw
  Limburg
 3. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen