Organisator danst op rand van bankroetOrganisator danst op rand van bankroet

Sunset bvba, de organisatie achter de twee dansfestivals Sunrise en Sunset, heeft bescherming gevraagd aan de rechtbank van koophandel tegen schuldeisers. De organisator kreeg tijdens het eerste festivalweekend af te rekenen met slecht weer, waardoor de ticketverkoop niet de gewenste opbrengst opleverde.

 

Met de wet op continuïteit van de onderneming (WCO) hoopt het bedrijf nu een doorstart te kunnen maken naar een volgende editie.

 

De Sunset bvba organiseerde de afgelopen twee jaar vier grote dansevenementen op recreatiedomein de Lilse Bergen in Gierle. Tijdens de eerste twee edities van het Sunset festival in september 2011 en 2012 groeiden de bezoekersaantallen en ook het jongste Sunset festival in september van dit jaar was met 16.000 bezoekers een succes. Maar de opbrengst van het allereerste Sunrise festival in juni dit jaar viel tegen. "We hebben de tegenslag van het Sunrise festival vooral te danken aan het weer", reageert organisator Marijn Venmans. "In de aanloop naar het festival was het ontzettend slecht weer, waardoor de ticketverkoop is afgeremd. Uiteindelijk heeft het ook de eerste dag geregend, met een matige bezoekersopkomst tot gevolg."

 

Regen
Het Sunrise festival liep dit jaar van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Op vrijdag regende het en kwamen 7.000 feestvierders opdagen. Minder dan de helft van zaterdag toen de kassa 17.000 bezoekers registreerde. Op zondag waren er tenslotte 13.000 mensen op het terrein. "Ruim 35.000 bezoekers voor een eerste editie vinden we zeker niet slecht", zegt Venmans. "We hadden wel iets meer verwacht (vooraf was sprake van 50.000, nvdr), maar toch zit er duidelijk potentieel in. Daarom vragen we nu net de WCO-procedure aan om verder te kunnen gaan."

 

De WCO-procedure beschermt de Sunset bvba tegen schuldeisers. Op die manier krijgt de organisator kans een reorganisatieplan op te stellen. Op dit moment worden alle schuldeisers op de hoogte gebracht. "Alle schuldeisers zullen hun centen krijgen op het einde van de rit", verzekert de organisator. "We gaan dat doen door volgend jaar weer een Sunrise en Sunset festival in de Lilse Bergen te organiseren, zodat we nieuwe inkomsten genereren."

 

De organisatie is vastberaden dat het concept werkt en gelooft in het succes. "Onze bezoekers weten nu ook dat we een goede organisatie neerzetten. We waren voorbereid op slecht weer met de aanvoer van boomschors op het terrein, de verdeling van regenjasjes en extra schuilplaatsen. We hebben dit jaar al bewezen dat we het kunnen en zullen volgend jaar absoluut groeien in bezoekersaantallen", besluit Venmans zelfverzekerd.

Sunset bvba had zelf geen werknemers in dienst. Niemand verliest zijn job bij een reorganisatie.

Bron: HLN 11/10 via License2Publish - 12-10-2013

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

5 manieren om last minute meer tickets te verkopen5 manieren om last minute meer tickets te verkopen
Luidt Google einde simultaanvertaling in met 'Pixel Buds'?Luidt Google einde simultaanvertaling in met 'Pixel Buds'?
Feest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykitFeest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykit
Advertenties

In de kijker

Festivak

Festivak

Dé vakbeurs voor (publieks)evenementen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Monday
Meer weer

Vacatures

 1. 20-10Hulpverlener tijdens evenementen
  Ambulance Medical Service vzw
  Limburg
 2. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 3. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant