Organisatoren kapen Twitter-profielen persOrganisatoren kapen Twitter-profielen pers

De organisatoren van de Amerikaanse stripbeurs 'New York Comic Con' hebben zich de woede van de aanwezige journalisten op hun nek gehaald. De Twitter-profielen van een groot aantal journalisten werden gehijacked om promotionele boodschappen te versturen.

 

De journalisten werd gevraagd hun Twitter-profiel te koppelen aan de RFID-chip in de perspas die ze ontvingen. Hierbij moesten ze een speciale Twitter-applicatie van de beurs toestemming geven om toegang tot hun profiel te krijgen. In de gebruikersvoorwaarden - die natuurlijk niemand gelezen heeft - stond dat deze app af en toe een promotionele boodschap zou versturen onder de naam van de journalist.

 

Vlak na de opening van de beurs verschenen op zo'n 500 Twitter-profielen berichten als "Zoveel te zien en zoveel te doen! #NYCC, ik hou van je!" De journalisten konden hoegenaamd niet lachten met deze actie. Helaas kunnen ze er wel niet veel tegen doen aangezien ze zelf toestemming gegeven hebben.

 

Het is goed dat organisatoren experimenteren met acties op sociale media, maar heel wat experts zijn het erover eens dat de organisatie van de 'New York Comic Con' net iets té proactief is geweest.

12-10-2013

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Feest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykitFeest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykit
Wat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet wetenWat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet weten
Laat de winter je niet tegenhouden... tips om buiten te feestenLaat de winter je niet tegenhouden... tips om buiten te feesten
Advertenties

In de kijker

Thermae Sports Merchtem

Thermae Sports Merchtem

Combineer inspanning met ontspanning bij Thermae Sports Merchtem.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-10Bewakingsagent (m/v)
  Key4ce Security
  Oost-Vlaanderen
 2. 20-10Hulpverlener tijdens evenementen
  Ambulance Medical Service vzw
  Limburg
 3. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen