HAL 26 is nieuwste evenementenlocatie in GentHAL 26 is nieuwste evenementenlocatie in Gent

HAL 26 is een gloednieuwe evenementenlocatie aan het historische Dok Noord in Gent. Deze unieke gerenoveerde zaal ligt in een prachtig historisch industrieel kader. Rijk aan geschiedenis, knap ingericht, professioneel ondersteund en logistiek eenvoudig is ze de ideale setting voor jouw volgende evenement.

 

HAL 26 is geschikt voor vele doeleinden. Voor bedrijfsevenementen, nightlife concepten, culturele projecten, optredens, privéfeesten of huwelijken is het de ideale locatie.

 

Stadsontwikkeling

De site, in de volksmond 'Den Acec' - naar zijn belangrijkste industriële merk - wordt volledig gerenoveerd. Dit pilootproject zet de toon voor de volledige herontwikkeling van het stadsdeel oude dokken. De komende tien tot vijftien jaar wil het Gentse stadsbestuur de volledige omgeving van de dokken uitbouwen tot een nieuw stadsdeel aan het water. Kenmerkend voor deze site is het respect voor de industrieel-archeologische identiteit.

 

Industriële archeologie

De hele Acec-site bestond uit tal van gebouwen met zeer verschillende bestemmingen. Namen van nog bestaande loodsen als ‘de spinnerij’, ‘de expeditie’ en ‘de locomotiefloods’ verwijzen naar hun gebruik. Daarnaast stonden er ook 26 hallen die vooral voor productie en opslag werden gebruikt. Vele hallen zijn intussen volledig verdwenen, maar HAL 26, een oude katoenloods, staat er nog. Ze werd in 2012 volledig gerenoveerd met behoud van vele originele elementen, wat haar een unieke uitstraling geeft. Op de 2de tot de 5de verdieping zijn nu kantoren. Op het gelijkvloers werd met veel aandacht voor logistiek en akoestiek een nieuwe evenementenlocatie gebouwd. De evenementenhal en de foyer zijn een modern staaltje van techniek in een oud industrieel pand. Een prachtige combinatie.

 

Ruimtes, afmetingen en capaciteit

De Grote Zaal (445m² oppervlakte, 6m hoog) is geschikt voor allerlei evenementen, ook met versterkte muziek. In de Foyer (196m² oppervlakte, 4m hoog) kunnen kleinere evenementen plaatsvinden, zonder versterkt geluid. De Inkomhal (90m²) is geschikt als onthaal en vestiaire, kleine receptieruimte, lounge of break-out ruimte.
Andere unieke break-out rooms kan je in hetzelfde gebouw of op wandelafstand huren.

 


www.hal26.be

advertorial20-09-2013

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Bespraar tijd bij het plannen van je volgende evenementBespraar tijd bij het plannen van je volgende evenement
Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?
Één en al duurzaamheid op de GitannekesfoorÉén en al duurzaamheid op de Gitannekesfoor
Advertenties

In de kijker

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Wie verdient het 'eventplanner Certificate of Excellence'? Help jouw favoriet op weg met een review.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 18-08Junior Event Producer
  Sylvester Productions
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 18-08Account Manager
  Art Of Confusion / 7theaven...
  Antwerpen
 3. 11-08Project Coordinator (m/v)
  Event Flooring Services
  Antwerpen