Festival wil erkende religie wordenFestival wil erkende religie worden

God is a dj? De organisatie van Laundry Day heeft alvast een aanvraag ingediend bij de Belgische Federale Overheidsdienst Justitie om erkend te worden als religie. De vraag klinkt als een grap - en dat is het in feite ook - maar volgens de initiatiefnemers voldoet het evenement aan alle opgelegde criteria.

 

Zo is het festival sinds de eerste editie in 1998 'lang genoeg gevestigd in België', en kan het met zestigduizend toeschouwers op 'voldoende volgelingen' rekenen. Met een reputatie van vijftien jaar slaagde de organisatie er ook in om te onderbouwen dat het jaarlijkse dansfeest 'voldoende gestructureerd' is, en 'een maatschappelijk belang vertegenwoordigt'.

 

Ilse Rabau van Laundry Day legt uit: "Sinds het begin plaatsen we de Belgische dj-scene in de kijker, en bieden we een platform aan jong muzikaal talent. Om die verschillende redenen hebben we een dossier ingediend. We geloven in muziek, geloven in gelijkwaardigheid en geloven in jonge talenten." Justitie in Brussel heeft al twee keer gereageerd: het verzoek wordt bekeken en het dossier is in verwerking. De aanvraag heeft alles te maken met het overkoepelende thema van Laundry Day dit jaar: spiritualiteit en religie.

 

Zo krijgt het hoofdpodium de vorm van een gigantische lotusbloem, en worden podia omgetoverd tot kathedraal of een Inca-tempel. De woordvoerster van Laundry Day haast zich om erbij te vermelden dat een apart document steekt bij hun dossier, waarin de organisatie formeel afziet van elke vorm van subsidies of financiering. "Daar zouden we weliswaar recht op krijgen als erkende religie, maar daar is het ons dus absoluut niét om te doen."

 

 

Bron: De Morgen 28/08 via License2Publish - 01-09-2012

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Luidt Google einde simultaanvertaling in met 'Pixel Buds'?Luidt Google einde simultaanvertaling in met 'Pixel Buds'?
Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?
Hoe kan je het gedrag van je bezoekers beïnvloeden?Hoe kan je het gedrag van je bezoekers beïnvloeden?
Advertenties

In de kijker

Breepark

Breepark

Doen, wat je leuk vindt.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 2. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant
 3. 06-10Sales & Recruitment Devil
  Hels
  Oost-Vlaanderen