Waarom feestjes op kantoor uit de hand lopenWaarom feestjes op kantoor uit de hand lopen

Bent u daags na een feestje op kantoor ook al eens wakker geworden met een kater en het gevoel dat de zaken wat uit de hand waren gelopen? Britse wetenschappers denken een verklaring te hebben gevonden voor de talrijke uitschuivers die gebeuren tijdens kantoorfeestjes en andere recepties op het werk.

 

Volgens onderzoekers van de universiteit van Birmingham is het drinken van alcohol op plaatsen die daar door het brein niet mee worden geassociëerd (bijvoorbeeld een kantoor) nefast. Het brein leert om de effecten van alcohol te verzachten wanneer we in een alcoholvriendelijke omgeving zijn, bijvoorbeeld thuis aan tafel met vrienden of op café. Gaan we echter alcohol nuttigen op plaatsen waar we normaal gezien sober en geconcentreerd blijven dan treedt dat associërende effect niet op en worden we sneller dronken.

 

De onderzoekers lieten 24 mensen alcoholische en alcoholvrije dranken nuttigen op verschillende plaatsen. Wat bleek? Wanneer mensen alcoholische dranken dronken op plaatsen waar ze eerst alcoholvrije dranken hadden genuttigd, verzwakte hun natuurlijke weerstandsniveau tegen alcohol.

 

Dat dronken gedrag op kantoorfeestjes problematisch kan worder bleek eerder dit jaar toen foto's van een personeelsfeestje in Londen bij de internetgigant AOL op het web belandden. Daarop was te zien hoe een aantal aanwezigen cocaïne snoven en twee vrouwen hun borsten toonden.

Bron: express.be - 27-09-2011

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Wat kan de eventsector leren van Silicon Valley?Wat kan de eventsector leren van Silicon Valley?
Je favoriete event-show nu ook op je TV!Je favoriete event-show nu ook op je TV!
VIPtruck, een unieke mobiele vip locatieVIPtruck, een unieke mobiele vip locatie
Advertenties

In de kijker

RDM Rotterdam

RDM Rotterdam

RMD Rotterdam heeft twee unieke, industriële evenementenlocaties die volop inspiratie bieden voor tal van zakelijke en culturele evenementen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 11-12Business Development Manager België
  Via Futura bvba
  Antwerpen
 2. 11-12Business Development Manager Nederland
  Via Futura bvba
  Utrecht
 3. 08-12Graficus - Web Developer
  Escape
  Antwerpen