Waarom feestjes op kantoor uit de hand lopenWaarom feestjes op kantoor uit de hand lopen

Bent u daags na een feestje op kantoor ook al eens wakker geworden met een kater en het gevoel dat de zaken wat uit de hand waren gelopen? Britse wetenschappers denken een verklaring te hebben gevonden voor de talrijke uitschuivers die gebeuren tijdens kantoorfeestjes en andere recepties op het werk.

 

Volgens onderzoekers van de universiteit van Birmingham is het drinken van alcohol op plaatsen die daar door het brein niet mee worden geassociëerd (bijvoorbeeld een kantoor) nefast. Het brein leert om de effecten van alcohol te verzachten wanneer we in een alcoholvriendelijke omgeving zijn, bijvoorbeeld thuis aan tafel met vrienden of op café. Gaan we echter alcohol nuttigen op plaatsen waar we normaal gezien sober en geconcentreerd blijven dan treedt dat associërende effect niet op en worden we sneller dronken.

 

De onderzoekers lieten 24 mensen alcoholische en alcoholvrije dranken nuttigen op verschillende plaatsen. Wat bleek? Wanneer mensen alcoholische dranken dronken op plaatsen waar ze eerst alcoholvrije dranken hadden genuttigd, verzwakte hun natuurlijke weerstandsniveau tegen alcohol.

 

Dat dronken gedrag op kantoorfeestjes problematisch kan worder bleek eerder dit jaar toen foto's van een personeelsfeestje in Londen bij de internetgigant AOL op het web belandden. Daarop was te zien hoe een aantal aanwezigen cocaïne snoven en twee vrouwen hun borsten toonden.

Bron: express.be - 27-09-2011

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Beste vacatures vind je op eventplanner.be /.nlBeste vacatures vind je op eventplanner.be /.nl
Hoe scoor jij? Neem nu deel aan EventMonitor en je krijgt het rapport gratis!Hoe scoor jij? Neem nu deel aan EventMonitor en je krijgt het rapport gratis!
Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?
Advertenties

In de kijker

Mobiwijzer en groeneVENTscan demo

Mobiwijzer en groeneVENTscan demo

Laat het vervoer naar je evenement niet aan het toeval over.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]