Waarom feestjes op kantoor uit de hand lopenWaarom feestjes op kantoor uit de hand lopen

Bent u daags na een feestje op kantoor ook al eens wakker geworden met een kater en het gevoel dat de zaken wat uit de hand waren gelopen? Britse wetenschappers denken een verklaring te hebben gevonden voor de talrijke uitschuivers die gebeuren tijdens kantoorfeestjes en andere recepties op het werk.

 

Volgens onderzoekers van de universiteit van Birmingham is het drinken van alcohol op plaatsen die daar door het brein niet mee worden geassociëerd (bijvoorbeeld een kantoor) nefast. Het brein leert om de effecten van alcohol te verzachten wanneer we in een alcoholvriendelijke omgeving zijn, bijvoorbeeld thuis aan tafel met vrienden of op café. Gaan we echter alcohol nuttigen op plaatsen waar we normaal gezien sober en geconcentreerd blijven dan treedt dat associërende effect niet op en worden we sneller dronken.

 

De onderzoekers lieten 24 mensen alcoholische en alcoholvrije dranken nuttigen op verschillende plaatsen. Wat bleek? Wanneer mensen alcoholische dranken dronken op plaatsen waar ze eerst alcoholvrije dranken hadden genuttigd, verzwakte hun natuurlijke weerstandsniveau tegen alcohol.

 

Dat dronken gedrag op kantoorfeestjes problematisch kan worder bleek eerder dit jaar toen foto's van een personeelsfeestje in Londen bij de internetgigant AOL op het web belandden. Daarop was te zien hoe een aantal aanwezigen cocaïne snoven en twee vrouwen hun borsten toonden.

Bron: express.be - 27-09-2011

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Feest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykitFeest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykit
BMW host spectaculaire 360° showBMW host spectaculaire 360° show
Wat als een algoritme een concerthal ontwerpt?Wat als een algoritme een concerthal ontwerpt?
Advertenties

In de kijker

KPN Event

KPN Event

Tijdelijke communicatie op elke locatie.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 2. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant
 3. 06-10Sales & Recruitment Devil
  Hels
  Oost-Vlaanderen