Drie weekends Tomorrowland in 2022

Drie weekends Tomorrowland in 2022

De beats zijn door de kerk: Tomorrowland mag van de provincie Antwerpen in 2022 drie festivalweekends organiseren, om gedeeltelijk de verliezen te compenseren van de afgelaste edities van 2020 en 2021.


"We zijn hier heel blij mee", reageert Tomorrowland-woordvoerster Debby Wilmsen. "De drie weekends zullen allemaal in juli vallen en we zullen op eenzelfde manier werken als bij twee edities: met de nodige variaties op de affiche."


Tot de voorwaarden horen onder meer het schrappen van de eigen helikoptervluchten, een vroegere sluiting van het openingsfeest The Gathering op de camping en afspraken rond mobiliteit, vuurwerk en toegankelijkheid.



Buurt eist garanties en duidelijke afspraken

Bij de buurtbewoners van recreatiedomein De Schorre in Boom heersen gemengde gevoelens over de drie weekends Tomorrowland in 2022. Ze willen dat dit eenmalig is.


"De flankerende maatregelen zijn alleszins zaken die een beetje kunnen helpen. Met de wijkraad zullen we die nu nog een keer grondig doornemen en bekijken of er nog bijkomende verzuchtingen zijn. Normaal hebben we woensdag daarover een digitale bijeenkomst. Daarna zullen we verder in dialoog gaan met de organisatie en de gemeente om de nodige garanties te krijgen", zegt Jan Dierckx, voorzitter van de wijkraad Bosstraat-Hoek-De Schomme.


"Ik denk dat het op het punt waar we nu zijn weinig zin heeft om juridisch te gaan bekvechten, maar het is beter om in open dialoog te trachten om het beste ervan te maken voor deze uitzondering. Het belangrijkste is nu dat we daarvoor de nodige garanties krijgen. Want er is een precedent. Enkele jaren geleden zouden de twee weekends ook eenmalig zijn. Dat draaide anders uit. Daarom is onze uitdrukkelijke voorwaarde dat het charter, waarin die eenmaligheid en de flankerende maatregelen zijn vastgelegd, juridisch verankerd wordt."


"De komende maanden zullen we nog wel wat gesprekken voeren met de organisatie en gemeente om alles te finetunen. Het moet gezegd dat Tomorrowland open staat voor onze verzuchtingen."

Bron: De Standaard 18/12 via License2publish - Foto: Tomorrowland

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties