John Cleese geeft tips voor evenementen

John Cleese geeft tips voor evenementen

John Cleese, de Britse acteur die de nukkige hoteleigenaar Basil Fawlty gedaante gaf in de serie Fawlty Towers, geeft 4 handige management tips prijs die ook bij de organisatie van evenementen van pas komen.

 

Cleese was in zijn jeugd niet enkel een eersteklas cricketspeler en bokser; hij was ook een prima student. In 1963 studeerde hij met brio af aan de universiteit van Cambridge. Cleese heeft een passie voor creativiteit en innovatie en vult vandaag zijn tijd met het geven van managementtrainingen. Hieronder enkele van de belangrijkste stellingen van deze miskende managementgoeroe: 


1. Humor is sleutel tot creativiteit
Het is een dwaling dat creativiteit een gave is, die tot het exclusieve domein van kunstenaars en artiesten behoort. We zijn allemaal in meerdere of mindere mate creatief, alleen weten we niet goed hoe we dat potentieel moeten bovenhalen. Humor helpt ons toegang te krijgen tot hun onderbewuste, de bron van alle creativiteit. Dingen die in humor zijn verpakt worden doorgaans ook beter onthouden.

 

2. Speeltijd

Ook volwassenen hebben nood aan een vorm van speeltijd, van recreatie. "Hoe gedrevener en manischer we zijn, hoe minder creatief we worden", zegt Cleese. "Creativiteit gebeurt meestal in de pauzes tussen onze frenetieke activiteit." Tijd om te 'spelen' of recreatietijd, vermindert de druk en geeft tijd om nieuwe ideeën op te doen. Voorzie dus op jouw congres of evenement zeker voldoende 'speeltijd'!

 

3. Kies je gemoedstoestand
Of we op het werk een goeie of een slechte dag hebben, beslissen we zelf. Als toch 75 procent van onze dagelijkse activiteiten werkgerelateerd zijn, kunnen we er beter plezier in hebben.

 

4. Maak hun dag goed
De (event)manager is verantwoordelijk voor de gemoedstoestand van zijn team. Hij moet die zelfgekozen, positieve gemoedstoestand nog faciliteren. Dat kan best door uitvoerig appreciatie te uiten, op een zo specifiek mogelijke wijze, publiekelijk en zonder dat er negatieve kritiek wordt in geparkeerd (kies daar een ander moment voor).

Bron: Express.be

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties